COVID-19, Digital Services Act (DSA) en de rol van Decentraal Internet

Dit nieuwsartikel is anders dan u van ons gewend bent, maar wij vinden dat dit van zo’n enorm wereldwijd belang is, dat wij hem toch schrijven en delen via een extra nieuwsbrief. Aanleiding is deze video!

Human Rights. Mensenrechten. Het hoogste recht van de mens, is Vrijheid. Democratie is één van deze worden vrijheden en de laatste jaren laten zien dat o.a. deze zwaar onder druk staat. Onze professoren, specialisten, medisch specialisten en zelfs politieke partijen worden openlijk gecensureerd.

Nu wordt er zelfs de Digital Services Act (DSA) geïntroduceerd waarin bedrijven kunnen worden gedwongen zogenaamde desinformatie op internet te verwijderen.

Wij vinden dit enorm zorgelijk en scharen ons graag bij de inmiddels 70% van de mensen die voelen dat er iets aan de hand is.

Freedom DSA

Op 14 september 2023 werd ons deze video gestuurd wat de aanleiding is voor dit extra artikel, met daarin een zeer duidelijke uitleg van echte wereldwijd gerenommeerde specialisten die hun woord doen bij het EU parlement. Van advocaten, tot artsen, tot psychologen, allen komen aan bod met één gezamenlijke boodschap. Ondanks de duur van deze video raden wij u ten zeerste aan deze te bekijken. (Als het te lang is, dan in ieder geval vanaf 1u 10min).

Deze video laat zien dat de nieuwe DSA wet gebruikt kan worden voor overheden en klaarblijkelijk zelfs niet-gekozen, niet-overheid-organisaties informatie kunnen laten verwijderen, die zij scharen onder desinformatie, met als mogelijk reden dat hun die informatie niet zo goed uitkomt.

Dit is een overduidelijk voorbeeld hoe belangrijk het nieuwe decentrale internet is. Waarbij uw data van u blijft en censuur veel lastiger zal blijken, omdat data niet meer centraal hoeft te worden opgeslagen bij de grote partijen. Het feit dat u deze video vanaf onze nodes kunt bekijken is het bewijs.

Bouw of koop vandaag nog een node en zorg ervoor dat de vrijheid en democratie niet worden ondermijnd, tot 25 september heeft de IKON XL 100 euro korting!