Hoe halveer je zelf de internet prijzen?

Wat kost bijvoorbeeld nu een eigen cloudomgeving op het decentrale internet, ten opzichte van het oude internet?

Wij laten u zien en rekenen u voor hoe u de prijzen kunt halveren en zo zelfs nog goedkoper uit bent dan nu!

Dit betekent dat het decentrale internet dus efficiënter, duurzamer, beter schaalbaar zodat de hele wereld toegang krijgt, en nu dus ook nog goedkoper is?

Kortom…er is geen reden om niet over te stappen.

Zoals u inmiddels begrepen heeft, zijn voor het afsluiten van producten zoals een eigen social media omgeving, cloudomgeving, webserver, website en alle andere mogelijke producten tokens (TFT) nodig om mee te betalen. Dat is de enige manier om zonder tussenpartij een product af te sluiten.

In het Dashboard van Threefold vindt u onder andere een ‘Resource Pricing Calculator’, kortom een mogelijkheid om vooraf uit te rekenen wat uw product gaat kosten. Maar wij gaan hier een duidelijk voorbeeld behandelen.

Stelt u zich voor; wij willen 1 processor, 2 GB aan werkgeheugen en 50 GB aan SSD opslag voor al onze bestanden. We selecteren wel dat we dit willen afsluiten op een ‘gecertificeerde node‘ voor extra zekerheid. Met zo’n ‘virtuele server’ die gebruik maakt van Linux, hebben we meer dan voldoende en razendsnelle capaciteit voor onze cloud- omgeving in dit rekenvoorbeeld.

Als we deze gegevens invoeren krijgen we het volgende resultaat als kosten: $6.00/month, 857.14 TFT/month

Mocht u nu bijvoorbeeld onze IKON XL node hebben aangeschaft, dan levert deze tijdens het schrijven van dit artikel ongeveer 650 TFT per maand op, niet voldoende voor bovenstaande oplossing. Echter…er staat nóg een veld in de calculator, namelijk; wat is uw huidige TFT balance, dus, hoeveel TFT heeft u gespaard in uw wallet?

Laten we invullen dat we reeds 15000 TFT hebben gespaard. Ten tijde van dit schrijven is dat ongeveer 90 euro…

Als we deze gegevens gebruiken zijn de kosten van onze bovenstaande server ineens gedaald tot $2.40/month, 342.86 TFT/month.

Dat is ruim minder dan de helft en vele malen goedkoper dan welke concurrent ook.

Conclusie; voor het sparen/storten van wat extra TFT (voor stabiliteit van de token), krijgt u een enorme korting zolang u dat bedrag laat staan.

Nu zijn de 650 TFT voor uw IKON XL ineens ruim voldoende om jarenlang kosteloos uw cloud-omgeving te onderhouden en houdt u zelfs voldoende over om de 15000TFT nog verder te laten groeien…

PS. Gebruik de App Lobstr om gemakkelijk geld over te maken naar uw TFT wallet….