Primeur; Nextcloud aanbieding!

De afgelopen ongeveer 200+ jaar bevonden wij ons als samenleving in het Industriële tijdperk. De grootste en rijkste bedrijven ter wereld waren allemaal industrie-gerelateerde bedrijven. De huidige wet- en regelgeving is dan ook met name beïnvloed geweest door deze industrieën en het bijbehorende doel van economische groei.

Dit is sinds enkele jaren radicaal veranderd. Wij bevinden ons al lang niet meer in het industriële tijdperk, in de top 10 van rijkste bedrijven staat geen enkel industrieel bedrijf meer.

Nextcloud Decentraal internet

Deze lijst wordt tegenwoordig aangevoerd door de Big Tech giganten zoals Apple, Amazon en Microsoft, die inmiddels meer rijkdom bezitten dan menig land. Corperate States noemt hoogleraar Bob de Wit deze bedrijven. 

Lange tijd waren het regeringen en overheden die de regels en wetten bepaalden in een land, gedreven door industriële belangen. Nu zijn het de ICT bedrijven die inmiddels zo groot zijn geworden, dat zij de regels bepalen. Wij kunnen niets anders dan de algemene voorwaarden accepteren, terwijl hun machtige aanwezigheid van grote invloed is om het beleid van onze overheden. 

Het lijkt ons een ongewenste beweging dat niet de democratisch gekozen overheden, maar enorme commerciële bedrijven de scepter zwaaien.  

Het decentrale netwerk wat nu sinds ruim 2 jaar succesvol functioneert is een prachtige manier om ons als samenleving los te weken uit de grip van deze giganten.  

Er zijn twee zeer nuttige acties die iedereen kan ondernemen om dit een halt toe te roepen en dat is; 

  1. Een node bouwen of kopen om het netwerk verder te decentraliseren en 
  2. Het nieuwe netwerk te gaan gebruiken in plaats van de huidige producten. 

De meest gebruikt producten door consumenten zijn websites en cloud-omgevingen. Bekende cloud-omgevingen zijn Google Drive, AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure (One Drive, office 365). 

Open Source 
Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven, zogenaamde open source alternatieven. Deze software is openbaar en kan door iedereen op werking worden gecontroleerd. Pas als de meerderheid in de community de software goedkeurt wordt deze vrijgegeven. 

Nextcloud
Verreweg het populairste alternatief voor cloud-software is Nextcloud. Nextcloud is een Open Source en gedecentraliseerd systeem. Dat betekent dus dat u deze zelf op ieder willekeurig apparaat kunt installeren. Nóg mooier wordt het, als deze gedecentraliseerde software wordt geïnstalleerd op een decentrale node! En dat is nu precies wat HostService Nederland vanaf vandaag aanbiedt aan u als lezer van onze nieuwsbrief! als eerste partij in Nederland; zonder dat u in crypto hoeft te investeren kunt u voor slechts enkele euro’s per maand uw eigen privé cloud-omgeving krijgen, geïnstalleerd op een decentrale node welke zorgvuldig door ons zijn geselecteerd. Hiermee bent u veilig, heeft u privacy en heeft voortaan overal toegang tot uw eigen data

Sla al uw foto’s, filmpjes en bestanden veilig op, deel het met wie u wilt, maak video- of chatverbindingen met uw kennissen, houd uw agenda en contacten bij en bewerk al uw bestanden die volledig uitwisselbaar zijn met bijvoorbeeld Microsoft Office.

Aanbieding:
In deze week van Bevrijdingsdag bieden wij u aan zich te bevrijden van de huidige Big tech giganten met een korting van maar liefst 25% op het eerste jaar! 


 Gebruik de kortingscode ‘bevrijdingsdag’ (zonder aanhalingstekens) bij uw bestelling om uw korting te verzilveren.

Aanbieding geldig tot en met 5 Mei 2023.