Wat kunt u zelf doen?

Als u dit leest bent u waarschijnlijk al wel op de hoogte dat Web 3.0 een hoop gaat veranderen. Tevens heeft u hopelijk al vastgesteld dat Web 2.0 voornamelijk in beheer is van grote Big Tech bedrijven en onder controle van overheden. Web 3.0 geeft ons de mogelijkheid dit te veranderen. Onder andere wordt het een meer decentraal internet.

Dat klinkt velen goed in de oren, maar Big Tech zit niet stil en bouwen hier hard aan mee in een poging hun monopoliepositie te behouden.

Dit werd ons bij HostService maar weer eens duidelijk toen recentelijk de advertentie van onze nodes zonder opgaaf van reden werd verwijderd van onze bedrijfspagina op Facebook.

 Wij citeren:

…Als je dit hebt gedaan en dit word niet goedgekeurd kun je helaas het account niet meer actief krijgen…

…Wij kunnen vanuit ons ook niet zien wat de exacte reden voor de blokkade is hierom kan ik je die informatie niet geven al had ik dat graag voor je willen doen! …

…kan ik helaas hier ook niet meer voor jou in betekenen, ik wil je vragen voor begrip dat wij helaas deze optie niet hebben en dat dit intern word besloten en het besluit definitief is…

Wij laten het aan u over om te bedenken wat de reden is, maar dat we met nodes een nieuw internet bouwen die de monopoliepositie van Facebook ondermijnt is een feit.

Wat kunt u nu zelf doen om de macht bij deze bedrijven weg te halen en het internet weer terug te geven aan van wie het is; de gehele mensheid!

Hierbij alvast 3 opties:

  • Gebruik de inmiddels vele alternatieven en nodig uw social media contacten uit hetzelfde te doen. Overweeg Mastodon in plaats van Twitter, overweeg Peertube in plaats van Youtube, overweeg de Presearch zoekmachine in plaats van Google enzovoort. Allen initiatieven waarbij niemand wordt gevolgd, geen data wordt opgeslagen en geen centrale plek is waar deze service zich bevindt.
  • Bouw zelf een 3node. Op internet, het forum van Threefold en op YouTube zijn veel instructies te vinden hoe je zelf een node kunt bouwen. Het besturingssysteem genaamd ZeroOS is gratis beschikbaar! Wij nodigen u van harte uit zelf mee te bouwen.
  • Mocht u geen tijd hebben of u heeft niet de kennis om zelf een node te bouwen, schaf dan een gecertificeerde 3node aan uit de webshop, welke vanwege zijn certificering 25% meer tokens oplevert.

Met deze nodes haalt u een stukje datacenter in huis. Bij voldoende nodes en voldoende gebruik van dit nieuwe netwerk zullen de huidige datacentra steeds overbodiger worden.

Naarmate dit gedecentraliseerde internet verder evolueert zullen wij u informeren over meer initiatieven, waar u het beste uw websites kunt hosten etc.