Uw Digitale Tweeling

   

“Ik heb niets met techniek….”,  “Het zal mijn tijd wel uitdienen…”…Enkele van de uitspraken die wij met enige regelmaat tegenkomen als wij spreken over dit nieuwe revolutionaire decentrale internet.

Velen realiseren zich echter nog steeds niet echt, hoezeer internet met ons verweven is en hoeveel het zowel negatieve als positieve zaken ons heeft gebracht. We pinnen in winkels, betalen online in webwinkels, sturen mails, lezen berichten, boeken reizen, studeren, noem maar op. Ook politie, brandweer, ambulance en vele andere diensten maken dankbaar gebruik van internet. Het is dus niet meer weg te denken, en dat hoeft ons inziens ook niet, zolang het op de juiste manier wordt gebruikt.

Net als vele uitvindingen wordt ook het internet misbruikt. Zowel door criminelen, als door grote machtige partijen om invloed uit te oefenen en zelfs overheden maken zich openlijk schuldig aan het manipuleren of (laten) verwijderen van informatie, die zij gemakshalve maar als desinformatie bestempelen.

 

Digital Twin

NB. recentelijk schreef Bits of Freedom; “Maar liefst 99,7% van de verwijderde content op Big Tech platformen wordt offline gehaald omdat het in strijd zou zijn met de voorwaarden van het platform. Slechts 0,3% is illegaal.”

Het doet ons denken aan “Het ministerie van Waarheid” uit het wereldberoemde boek 1984 van George Orwell. Mocht u deze nog steeds niet hebben gelezen, dan is het een aanrader. U zult er verbaasd van staan hoe dit boek, gepubliceerd in 1949, zowat als een ‘agenda’ lijkt te worden uitgevoerd. Tevens schept het een somber beeld van wat ons nog zou kunnen opwachten.

Gelukkig zijn er ook veel positieve ontwikkelingen en wij beloven u als lezer van onze nieuwsartikelen en nieuwsbrief, op de hoogte te houden van al dit moois!

Want aan het antwoord op de vraag “Hoe kunnen wij als mensen het internet weer van ons maken, waardoor wij veilig, ongemanipuleerd gebruik kunnen maken van deze prachtige kans om kennis en informatie uit te wisselen en contact te houden met onze naasten, zonder ons zorgen te maken of onze brieven door het postkantoor worden opengescheurd om te lezen wat u schrijft…?”

De tientallen ontwerpers van het nieuwe decentrale internet hebben meer dan 20 jaar ervaring gestopt in het project waar ze nu mee bezig zijn, functionerend op het volledig gedecentraliseerde internet. Een tipje van de sluier is al dat u straks kosteloos een Digital Twin kunt krijgen, een digitale tweeling. Een kopie van u zelf, die alle handelingen op internet uit uw naam laat plaatsvinden, als tussenpersoon. Wilt u een website? Uw Twin maakt hem aan. Wilt u een eigen cloud omgeving? Uw Twin maakt hem aan. Wilt u berichtjes versturen? Uw Twin verstuurd deze versleuteld, zonder dat iemand dit ook maar ergens kan onderscheppen. Versleuteld via de kortste weg. “Zelfs als uw internet uitvalt…!“. En zo is er nog veel meer moois op komst. Blijf ons volgen.