BigTech-vrije mobiele telefoon

   

Ook wij hebben de stap genomen! In samenwerking met GoodbyeBigTech hebben ook wij inmiddels een mobiele telefoon die functioneert op het besturingssysteem e/os. Geheel klaargemaakt voor gebruikt door GoodbyeBigTech. U heeft geeneens een account nodig en wordt nergens zonder uw medeweten geregistreerd.

En eerlijk gezegd waren wij best wel een beetje sceptisch of al onze geliefde Apps nog wel zouden functioneren. En dat blijkt zonder meer het geval! Wat een verademing. Net als bij iedere verandering is het altijd even wennen aan het nieuwe mailprogramma, de nieuwe agenda en de nieuwe navigatie, toch werkt het allemaal naar behoren.

Sinds kort bieden zij zelfs gloednieuwe telefoons aan zoals u hier afgebeeld ziet en ook wij zijn nu een verblijde eigenaar.

Maar dat is nog niet alles!

 

BigTech vrij

In plaats van gebruik te maken van de vooraf geïnstalleerde cloudomgeving hebben wij onze eigen Nextcloud omgeving geïnstalleerd, welke natuurlijk functioneert op het decentrale internet. Het beste van twee werelden!

Alle afbeeldingen, documenten, foto’s, agenda en contacten kunt u veilig opslaan in uw eigen Nextcloud omgeving.

Bent u een Apple gebruiker dan hebben wij helaas slecht nieuws, deze telefoons zijn niet om te bouwen en u wordt voorgoed gevolgd en gecontroleerd…

Kortom; mocht u toe zijn aan een nieuwe mobiele telefoon, wat ons betreft is dit een aanrader, zéker in combinatie met decentraal internet.