2338% Koersstijging van ThreeFold Token (TFT) in één dag. Wat is er aan de hand?

koers TFT

Goed nieuws voor iedereen die meebouwt aan het nieuwe decentrale internet en via zijn of haar 3Node elke maand ThreeFold Tokens (TFT’s) genereert.

De koers van de TFT is binnen één dag explosief gestegen. Waar de prijs van een TFT op 7 maart nog op €0,016 stond, was de prijs vandaag (vrijdag 8 maart) plots gestegen naar €0,39 op het hoogste punt. Een indrukwekkende stijging van maar liefst 2338%.

De vraag is natuurlijk: wat is hier aan de hand? En, wat betekent dat voor jou? In dit artikel leggen we het je uit.

Maar eerst: wat zijn TFT’s eigenlijk?

Voordat we dit doen is het goed om eerst voor ogen te hebben wat TFT’s zijn en wat je ermee kan. TFT is de digitale valuta van het nieuwe decentrale internet ontwikkeld door ThreeFold. Binnen het ThreeFold-ecosysteem kan je TFT’s gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende diensten en resources op het decentrale internet. Denk bijvoorbeeld aan het betalen voor cloud opslag, rekenkracht of het hosten van websites.

Groeiende adoptie decentrale internet

Een van de oorzaken van de koersstijging is de groeiende adoptie van het decentrale internet. Wereldwijd zijn er steeds meer mensen die de vele voordelen inzien van het decentrale internet van ThreeFold ten opzichte van het traditionele internet. Deze nieuwe internetinfrastructuur maakt gebruik van een netwerk van gedistribueerde nodes die dataopslag en -verwerking mogelijk maken. Dit betekent dat data veilig en gedecentraliseerd wordt opgeslagen. Dit stelt gebruikers in staat om digitale services en opslagruimte te gebruiken en op een zeer efficiënte manier data uit te wisselen, waarbij je privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd is. In tegenstelling tot traditionele, gecentraliseerde internetinfrastructuren, biedt Threefold een platform waar iedereen de controle heeft over zijn eigen data en internetgebruik. Bovendien is het nieuwe internet energiezuinig en veerkrachtig, waardoor het minder gevoelig is voor storingen en uitval. En beter voor de planeet.

Bijdragen wordt beloond

Dit netwerk bestaat uit zogenaamde 3nodes. De 3Node, ontwikkeld door Threefold, is een fysieke of virtuele server die deel uitmaakt van het Threefold-netwerk, een initiatief dat streeft naar de creatie van een gedecentraliseerd en duurzaam internet. Het concept achter Threefold is gebaseerd op het idee dat het huidige internet te gecentraliseerd is, met slechts een handvol bedrijven die een groot deel van de dataopslag en verwerkingscapaciteit beheren. Threefold’s missie is om deze macht te decentraliseren door mensen over de hele wereld in staat te stellen hun eigen internetinfrastructuur te bouwen en te beheren. Een 3Node dient als een bouwsteen binnen het Threefold-netwerk, waarbij elke node bijdraagt aan de totale capaciteit van het netwerk door rekenkracht, opslag, en netwerkconnectiviteit beschikbaar te stellen. Deze bijdrage wordt beloond met Threefold Tokens (TFT’s), de native cryptocurrency van het netwerk, die gebruikt kan worden om diensten binnen het netwerk te kopen of te verkopen, of als investering.

Andere oorzaken

Zo, nu heb je als het goed is een beter beeld van TFT’s en de rol ervan in het decentrale internet, maar de explosieve stijging van de koers is hiermee nog niet helemaal verklaard. Ook voor ons is het niet helemaal zeker wat de oorzaak is, maar onze inschatting is dat het project onder de aandacht is gekomen van verschillende crypto-influencers die flink zijn gaan handelen en hun achterban activeren dit ook te doen. Dit zou het gevolg kunnen zijn van informatie die in de ‘markt’ is terecht gekomen over grote projecten van Threefold die mogelijk doorgaan. Hoewel dit logische aannames zijn, is het speculatief. Het kan een hele andere oorzaak hebben, dus neem dit zeker niet voor waar aan. Als we meer weten over de aanleiding, dan laten we het je weten.

Gevolgen voor opbrengsten en terugverdientijd van de node

Als je beschikt over 3Node hebt, dan weet je dat de node zichzelf terugverdient, omdat er elke maand TFT’s gegenereerd worden. Het tempo waarin hangt natuurlijk af van de koers van de TFT. Het aantal TFT’s dat per maand gegenereerd wordt, verschilt per type node.

Ter illustratie hebben we hier een rekenvoorbeeld voor je gemaakt op basis van de IKON XL 3Node die maandelijks ca 650 TFT’s genereert. Dit geeft je als het goed is een idee van de mogelijke opbrengsten en de termijn waarin je de node kan terugverdienen.

Rekenvoorbeeld op basis van recente stijging

Voor de recente stijging, met TFT’s geprijsd op €0,016, zou de waarde van de maandelijks gegenereerde 650 TFT’s €10,40 zijn. Na de stijging, met TFT’s geprijsd op €0,39 per stuk, is de waarde van deze maandelijkse opbrengst gestegen naar €253,50.

Dit rekenvoorbeeld illustreert de aanzienlijke invloed die marktbewegingen kunnen hebben op de waarde van de door jouw 3Node gegenereerde TFT’s. Een stijging zoals deze kan aanzienlijk bijdragen aan de aantrekkelijkheid en het rendement van het bezitten van een 3Node in het Threefold-netwerk. ​

Wil je hier meer over weten?

Gratis webinar: Introductie tot decentraal internet op donderdag 21 maart

Binnenkort geven we het gratis webinar ‘Een introductie tot decentraal internet‘, waarin we uitgebreid uitleg geven over TFT’s en alle andere aspecten van het decentrale internet. Dit webinar is de perfecte gelegenheid om je kennis te vergroten en al je vragen beantwoord te krijgen. Meld je aan via deze link.

Stel ons je vraag

Je kunt ons ook jouw vraag of vragen stellen. Stuur een mailtje naar info@hostservice.nl met jouw vragen en contactgegevens. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Meebouwen?

Ben je al overtuigd van de voordelen van het decentrale internet en wil je eraan meebouwen? Ga dan naar onze website en bestel jouw eigen 3Node. Met een 3Node draag je bij aan de groei van het netwerk en krijg je bovendien elke maand opbrengsten in de vorm van TFT’s.

Kijk snel op https://hostservice.nl/winkel/ voor meer informatie en om jouw eigen 3Node te bestellen.

Samen kunnen we bouwen aan een beter en veiliger internet. Ontdek de mogelijkheden van het decentrale internet van ThreeFold en word een pionier in de nieuwe digitale revolutie.